Prof. Dr. Hunyadi János D.Sc

A tudás boldogít

Psoriasis

A psoriasis (pikkelysömör) veleszületett hajlam alapján kialakuló nem fertőző betegség. A tünetek kiterjedése és a betegség súlyossága változó, az enyhe az egész testfelszínt is érintheti. A bőrön jól látható tünetek miatt a betegek állandóan szembesülnek azzal a problémával, hogy a bőrbetegségeket az emberek fertőző jellegűnek tartják.

 További adatok:

Fénykezelés

A természetes napfény gyógyító hatása évszázadok óta jól ismert (napfürdő kezelés). A napfürdő terápia hátránya, hogy az időjárás változás miatt a kívánt fényenergiát nem lehet pontosan meghatározni. (nem dozírozható), hosszú ideig tartó besugárzás szükséges, így káros hatású a bőrre.

További adatok:

Melanoma

A melanoma malignum elsősorban a bőr, elvétve a szem, az agyhártyák, illetve különböző nyálkahártyák pigment képző sejtjeiből (melanociták) kiinduló malignus daganat, amely kifejezett áttétképző tulajdonsággal rendelkezik. A bőr tumorok okozta legtöbb halálozást a melanoma okozza. 

 További adatok:

Sejtterápia

 

A központ GMP körülmények között állít elő és készítményeket az egyetemen folyó terápiákhoz és klinikai kísérletekhez (hematopoetikus őssejt transzplantációhoz, myocardiális infarctus utáni őssejt kezeléshez és a colorectalis carcinoma dendritikus sejtterápiás klinikai protokolljához).

További adatok

Betegségek, gyógyítás

AIDS

A HIV vírus által megfertőzött egyének száma a világon meghaladja a 36 milliót, és közülük sokan már nem élnek. Így nem túlzás az állítás, hogy a HIV fertőzés az évszázad kiemelkedően fontos közegészségügyi problémája.

 További adatok: